Sape Nak jadi Stalker?? Sila Follow~


Get your own Digital Clock

Friday, December 31, 2010

Selamat Tinggal Kenangan 2010 & Selamat datang Harapan 2011

Selamat Tinggal Kenangan:

  1. perkara yang sedih dan sakit hati pada orang lain
  2. perangai2 degil dan memeningkan mak abah & family
  3. buang kata 'boros' dlm idup
  4. katakan gudbye pada shopping & merewang
  5. control jiwa & marah
  6. selamat tinggal pikiran tak matang
  7. selamat tinggal sifat malas
  8. selamat tinggal amalan keje bertangguh
  9. selamat tinggal kenangan pahit
  10. selamat tinggal kamu :)
Selamat Datang Harapan:
  1. la tahzan (jangan bersedih) enjoy, cool dan gembira selalu
  2. memahami orang lain esp family
  3. terus berusaha menggapai matlamat
  4. berfikiran luas dan berpandangan jauh
  5. lebih matang dalam segala hal
  6. cuba menjadi insan yang tidak dicemuh dan tidak mencemuh
  7. meningkatkan amal ibadah
  8. rajin belajar ( siapkan tutorial tanpa meniru..hee)
  9. alert dan tepati masa
  10. berfikiran fositif
  11. terima ujian dan dugaan dengan hati terbuka (mampu utk menepuhnya)
  12. berpegang pada prinsip "Aku masih kuat tanpa kau wahai lelaki" (bf)
banyak jugak harapan ni. walaupun banyak tapi tidak mustahil kalau kita cuba sedaya upaya. Allah maha Pemurah dan sentiasa bersama hambanya. Semoga tahun ini lebih diberkati dan terus dilimpahi nikmat kurnianNya. Amin~

Video Call Lagi

hilang boring aku hari ni bila vid cal ngan family :

  1. borak ngan kak teh & bechik sambil lawan komen ngan jiran ktrg
  2. duk borak2 sambil meniru cara cakap masing2 (mengejek)
  3. borak ngan mak
  4. mak tye cukup ke duit (padahal dh gtaw PT dh masuk) :P
  5. mak tanye pasal lesen & motor
  6. cuti raya cina mintak motor ngan abah
  7. tengok adik try baju sekolah menengah.(dh besar ko eh dik)
  8. tunjuk sarung netbok kak teh (aku nye sarung laptop pon) :P
  9. cakap ngan abah pulak
  10. tanya pasal lesen dan moto
  11. "eh, xde2, abah bagi moto yamaha sport je kat ko"
  12. aloo, xmahu moto tu! bechik pomen sampai hon bunyi mcm hon lori!'
  13. ok, decided! bakal bawa moto kriss modenas (susah start)
  14. seronok dpat tengok muke mak abah & family
  15. aku tak rasa hidup aku kosong 
  16. aku bahagia ada mereka dan kawan2 di sini
  17. rasanya xperlu lagi utk cari pengganti si dia buat masa ni
  18. hehe. kenangan akan terus di simpan
  19. hidup stabil dan tersenyum sokmo
  20. jimat kredit cz vidcal free je
  21. hope kebahgiaan ini berkekalan dann semakin bertambah
  22. aminnnn~
*macam2 la lagi..bestttt bila borak ngan adik2 beradik yg sengal..tapi agak terkilan cz lom dpt vidcal ngn kak long cz nak tengok hanie n areel..huuu~


My family members Without Along cz Along raye johor masa ni 2009..hee

Thursday, December 30, 2010

My Check List

Tindakan Segera:

  1. betulkan taraf kursus (persamaan beza & penjanaan)
  2. beli lab manual (3 Jan)
  3. apply biasiswa KPM ( 3 Jan)
  4. bayar baki hutang (yuran kolej)
  5. siapkan tutorial
  6. renew buku library
Tindakan Jangka Masa Pendek:
  1. habiskan khatam quran (2 juzuk lagi)
  2. habiskan ganti puasa ( 2hari lagi)
  3. ambil lesen motor B2
  4. update nota dlm spin
  5. surat apply penginapan bilik sama utk sem depan
Tindakan Jangka Masa Panjang:
  1. kekalkan pointer atas 3.00
  2. ambil lesen kereta b4 grad
  3. beli kereta sebiji
  4. buat bisness (menjahit)

*akan di update mengikut keadaan.

Ish! risau aku tengok!


  • macam biasa la kan, buka fb mesti tengok2 gambar orang atau main game....
  • tiba2 tertancap mata aku pada satu gambar ni..
  • mula2 aku tengok aku cakap, cun gak minah ni..
  • aku pon belek2 la album dia kan..
  • tiba2!!!! Ya Ampun..MasyaAllah...
  • bapuk rupanya..geli gila! elok2 aku cakap cun tadi dah bertukar jadi jijik...
  • yekkk! bergambar macam haram je..gedik2 lak tu..euwww..
  • kenapa lah nak tuka perwatakan tu..
  • Allah bagi dah elok2 nak tukar2 lak..
  • dah la menggelikan..xpaham aku...
  • haishhh! bertaubat la weh sebelum terlambat....

Tuesday, December 28, 2010

Angkubah-Taxi

Detik dan waktu..
Meninggalkan kita..
Agitasi jiwa masih melanda...
Beri daku..
Sedikit waktu....

Sebelum ku terima cintamu..
Pastikan ku cerminkan jiwaku..
Untuk aku...
Cinta kamu...

Menanti angkubah selimut diriku..
Itulah harapan paling kau puja..
Hati kamu..
Bima sakti..

Dalam cinta hapuskanlah..
Sisa cinta dalam jiwa..
Agar bisa ku bercinta..

Dalam cinta dengarkanlah..
Sisa cinta dalam jiwa..
Agar bisa ku mencintainya...

Hari Bersamanya-Sheila On 7


hari telah berganti

tak bisa ku hindari

tibalah saat ini 
bertemu dengannya

jantungku berdegup cepat
kaki bergetar hebat
akankah aku ulangi
merusak harinya

reff:
mohon tuhan untuk kali ini saja
beri aku kekuatan
tuk menatap matanya

mohon tuhan untuk kali ini saja
lancarkanlah hariku
hariku bersamanya
hariku bersamanya

kau tahu betapa aku
lemah di hadapannya
kau tahu berapa lama
aku mendambanya

repeat reff

tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)

repeat reff

hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya

oh tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)

Menyesal-6ixth Sense

Tak pernah ku fahami ertimu padaku

Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh baru ku sedari

Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Korus
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku

Hanya dirimu

Tulus cintaku

Ulang Korus
Terlambat ku akui berertinya dirimu

Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

Thursday, December 23, 2010

Nak Merempit Secara Halal

jeng3..ish! xsabar lak nak tggu lesen..hihi..
padahal baru nak dftar..8januari ni p dgr ceramah dulu..
then, baru start blajo..hope lepas r ngn jpj nti..huuu~
aku nak amek lesen moto je cz takut xckup duit lak t..hahaha
B2 RM350.00 kira ok la tu..lesen P kan..wee!
pasni tunjuk lesen kat abah n leh mntak moto..
yeye! dh ckp time cuti rtu..huuu~
tp abah xnk bg EX5, die nk bg Kriss je..
kriss pon kriss la bahhh...
hoho, dh la susah nk hidup!
bechikkk, baiki moto kriss tu esp starter moto tu..huuu
xsabar2!

ish! X suke lah serabut~

adoiii..pe masalah ni awal2 sem dh ade petanda buruk..huhu
dulu kes xamek exam sbb hr2 sbelum nye pale dh set exam ptg pdhl pg..
kes hr ni lak, smlm dh set hri ni lgsg xde claz..
seb baik maina mesej lau x berulang kembali peristiwa hitam..
haishh!! tu la, spe suh tdo pas subuh!! haha
elok pas solat subuh kunci jam kul 9.30 sbb mlm td tdo lmbat..ngee
maina mesej dkt2 9.40 then kelam kabut mandi n siap2 g claz..hoho
sampai2 claz xde lak..hish! xsuke!! haha
eh, pose xbaik marah2 kan..hihi..
awal muharam jgn wat dosa byk..
cz takut2 di hjg thun semakin byk dosa yg aku wat..
so, kurang kan sekarang..
cewahhh! poyo je..padahal mende tu mmg xptot mrh pon..huhu
k la, mau main game lak..
*padahal tuto xsiap lagi... :)))

Sunday, December 19, 2010

hitam kusangka puteh


  • apakah??? haha..
  • mentangkan ni blog kotak puteh kannn..hitam puteh lak kan..hehe
  • dalam hidup kita ni sgt byk kejutan kan..suprise!!
  • waduh2, jgn la bikin aku terkejut bangat dong...
  • kadang2 kita bertujuan lain, tp lain yg kita dpat..
  • aku taw korang xpaham, xperlu paham..hihi
  • aku nk luah kan rse tp xnk ade pihak terasa..maap!!
  • biasa kita dengar jgn pandang org sebelah mata..
  • kalo pndg sebelah boleh ke kita nmpak segalanya?
  • mata sebelah lagi nk simpan tuk ape..ye tak??hehe
  • ah, tu xpenting..yg penting kita teliti org dgn mata hati...baru kita kenal dia...
  • jgn mencari kesempurnaan kerana itu sifat yang Esa..
  • mmg ada kelemahan pada setiap insan, cbe terima k..
  • i'm trying but its so hard cz i really2 unexpected that happened!
  • oh, i thought u r diffrent wif others but the truth is......
  • why??? apakah?? mengapakah begitu???
  • nothing will change you till you change urself..
  • jaga solat beb, insyaAllah ko tak jauh..
  • aku xtaw cane nak ckp..huuuu~

  • think bout it deeply ya!

Saturday, December 18, 2010

Penyakit Baru

haha..bertapak nya aku di planet ukm ni telah bertukar menjadi alien..

sbb nye mlm ni fully in DIKIR mood!! fehh, fulamak..
ni mmg kes berjangkit ngn akk n adik laki aku r ni..
xpe2, hopefully makin pro bahase klantan..
hahahaharapan la..
t org ckp aku ye kan sume nye jgak..
hoho...jom layannnn~

Kata & Akal

entry aku kali lebih pada situasi harian atau boleh di katakan semasa dan sentiasa berlaku dlm diri yang bernama 'manusia'..perjalanan pulang ke kampus selamac3jam yang bersama bapa tersayang sangat beerti kepada seorang anaknya yang bernama AKU. Anda mungkin agak tertanya2 atau hairan tentang tajuk post yang telah aku utarakan..akan aku jelas kan satu persatu. dan diharapkan entry ini tidak membawa sebarang salah paham atau pergadohan pada mana2 pihak..

KATA. satu perkataan yang kadang2 tidak dipandang serius. jika kita lihat punca, akibat dan kesan sama ada jangka pendek atau jangka panjang, nescaya sepatah perkataan yang ingin anda tuturkan ibarat batu permata berkilau. mengapa aku kata begitu? cuba anda pikir sendiri. kerana kata badan binasa. pernah dgr kan? pernah kah anda kaji betapa dalam maksud yg telah diberikan dqlam ungkapan tu? juga boleh di sama ertikan dgn KOMUNIKASI. aku percaya bahwa setiap yg ada di dunia ini berkomunikasi antara satu sama lain. cume yg berbeza melalui cara atau teknik komunikasi, gaya, bahasa dan sebagainya mengikut kehendak dan keperluan masing2. 

kadang2, melalui kata yg telah kita tuturkan, pihak lain memahami maksud kita dgn cara nya sendiri. (Salah Faham). dhn itu, setiap patah perkataan yg ingin dikeluarkan mestilah di pikirkan terlebih dahulu supaya mudah di fahami dan tidak menimbulkan rase yang kurang enak dikalangan masyarakat. consider kedua2 belah pihak. kalau kita kat tempat dia. kita pkir cane, ape perasaan kita kalau org ckp kita cmtu.. sume tu kne pkir.. yem, aku akui sebelum ni boleh kire ngn jari je bpe kali je aku pkir sebelum aku ckp..haha..xpe, tu jd pengajaran k.  kdg2 xsempat pkir kita dah serbu x pkai helmet..apa jadi? benjol kpala sendiri sbb terantuk pada kata2 sendiri..haha..normal! itu mmg gelagat manusia hari ini.. tak semua org akan dpt kelebihan yg boleh pkr terbaik sebelum berkata2 tp skurang2nya kita perlu cube..itu lah gune nya akal yg diberikan supaya kita gunakannya di tempat yg betul..

ilmu yang tinggi tidak menjamin kata yang mulia. suka aku ingatkan diri aku sendiri serta anda2 sekalian bahawa...org berbudi pekerti mulia labih jauh disanjung daripada ilmu tinggi segunung tapi adab letak kat kaki. maaf, agak kasar perumpamaan itu tapi jelas n mudah difahami. antara kesan negatif yg dpat aku huraikan di sini akibat kata yg buruk adalah kurang kenalan n sukar utk bergaul. hal ini kerana masyarakat sukar utk menerima seseorang yg tidak menjaga hati org lain dan ego juga kerana bimbang hatinya sering di sakiti. kedua, tiada rase hormat dari masyarakat. ini pula kerana anda tidak lah seGAH mereka yg berperibadi mulia kerana sikap anda dianggap tidak menghormati org lain. maka, masyarakat juga memulangkan paku serpih kpd anda. apabila sikap negatif ini menjadi kebiasaan anda, nescaya anda akan merasa sunyi kerana masyarakat mula menjauh. anda juga akan sering menjadi buah mulut masyarakat.( lumrah manusia ngumpat kan..kita xleh tutp mulut org tp kita boleh ubah perangai kita sendiri-ayat mak aku) 

macam2 kita boleh huraikan di sini tp skop nye terlalu luas dan aku penat tuk mengarang. apa yg penting? kerjasam tu cte kartun. haha..dgn kata2, if nak ckp ngn org guna ayat yg mudah phm n tidak menyinggung perasaan. ( tp if kite mmg marah n nak die tahu kita marah, gunakan ayat yg makan dalam n buat dia berfikir..tp jgn malu kan dia ok). kalau nk bergurau, kita perlu tahu dulu org yg kita nk gurau tu cane. if die same kple ngn kita, go on..jika x, hindari! kalo tgok sekarang ni, remaja la senang kata eh, dorang byk gune perkataan bodo, bengong, bongek dan senagkatannya. kdg2 perkataan ini digunakan hanya sekadar penghias ayat bg nmpak best n moden. tp di tuturkan tanpa niat tntg perkataan tu..kalo aku aku gune ngn mmbe yg phm n reti gune perkataan tu mcm aku..cthnye, adik beradik, kosmet, besfren n lain2..salu laki no hal je sbb dorang sempoi..hihi..aku pon smpoi gak..peace! 

pape pon, sebelum pape fikir dulu beb. pikir secara matang.

P/s: abah aku pesan supaya aku menjadi lebih matang. hope aku dpat praktik kan semua nasihat abah aku. aku kini lebih terbuka mendengar nasihat n teguran parent aku. semoga aku dapat capai target aku sendiri. biar kita perangai gile2 tp otak pkr matang seiring usia. hmm..loike!! thanx ABAH~

Thursday, December 16, 2010

My Dream

nak nek sem baru ni tbe2 aku terpikir nk design bilik..hihi..aki suke bab2 decoration ni..hihi..tp nak wat kat blk in ukm tu mcm susah cket la kan..xpe2, t aku wat kat rumah aku t..hehe...
love it!!! ceria...xpe, mencetus kan idea tuk aku...hehe

yg ni pon..warne yg ceria akan mempengaruhi mood kite..hehe

simple, nice, colorfull, n calm...i loikee!!!

Sunday, December 12, 2010

Zaman Kelincahan ku~

zaman kecik2 dulu aku ni aktif bangat..asyik main xhenti2..macam2 mainan la pondok2 la, galah panjang la, teng2 la, batu seremban la, patung2 la, buaya2 la...aku men campur je laki pmpuan..kecik2 xpe kan..hehe


one day, masa raya..aku n kwn2 aku men buaya2 kat pokok rumah kwn mak aku..masa tu raye kn..mak aku n akk aku tgh beraya kat umah kwn mak aku tu...aku yg ngah men buaya2 ngn kwn2 ni dgn berbaju raya, aku panjat pokok tmpat ktrg men tu..pastu aku nk terjun..xtggi pon pokok tu..tp sebab pakai bju kurung kn, kain aku tersangkut kat dahan pokok..n then aku terjatuh n mata aku tercucuk pada satu ranting kecik yg da patah kat pokok tu...lepas tu aku da xegt ape yg jadi..mak aku pon cte la ape yg jadi...


smlm mak cte balik..haha..cian mak aku xsempat nk mkn kuih raya cz aku jatuh tu..kelam kabut mak aku bawak aku blik..sbb nye darah dari mata aku tu byk sgt sampai meleleh ke leher..wah, byk tu kan..huhu..tapi bukan tepat2 kene kat mata..betul2 tepi mata aku n sampai sekarang parut tu masih nmpak..tp salunye org xpasan..haha..mak aku xnk bawak aku g klinik cz xnk aku kne jahit...kalo aku kne jahit kompem mata aku tertarik ke tepi..hihi..so, mak letak minyak gamat je..aku terbaring je dlm bilik..huhu..tu lah degil sgt..haha


moral of da story: lau nk panjat pokok pkai suar beb..kang parut tempat lain lak..huahahahaha

Thursday, December 9, 2010

Aku Nak Demam

nak demam & nak pengsan pas cek result......
huuuuu...
pape pon aku bersyukur...
thnx to Allah atas segala pemberianNya.......
usaha lagi akan dtg.....
peace!!!!!

Wednesday, December 8, 2010

Aku Rindu Zaman Aku Muda..haha

cop! tajuk post ni xbermaksud aku da tue skrg ye..aku awet muda..wee~ actually aku nk cte yg dulu aku penah sgt meminti nasyid eg: in-team, UNIC, Hijjaz, Saujana< firdaus dll..tu zaman aku sekolah2 dulu..n then setelah sedikit dewasa..cewahh, ayat xbley blah ni..haha..dlm form 5 cmtu kot..minta bertukar pada lagu2 semasa..style balada, rock n etnik kreatif..fushoooo, da mcm muzik2 da nih..hihi..sgt minat n gemar mendengar lagu n nyanyi sendiri2 la ye..same cam adik beradik2 aku gak la..pantang dgr intro muzik da taw lagu ape..kdg2 kene perli ngn mak.."cube hafal zikir ke, hafal Quran ke macam hafal lagu tuu.." toing!! kena sebijik..ngee~


tapi kini aku cam kembali ke zaman muda..rse cam gune alat doraemon lak.."ting! Alat kembali ke masa lampau!!" lebih kurang camtu la gaya doraemon kuarkan objek dr poket die..hahaha..ngok!! sejak kebelangan ni salu dgr nasyid espcly lagu kumpulan Mawaddah n Maher Zain..hihi..i loike very much3...hmm, td pas tgok tv yg xde cre best, akk aku pon ajak adik aku masak tuk minum ptg..dorang pon tutup tv..aku lak amek remote tv n remove VCD player cz nak pasang lagu2 aku la..


akak aku : alaa sah, ko asyik dgr lagu ni je...
aku : ko kate nak masak...gi la dapur...sebok je kat sni..haha
akak aku : mmg la..tapi telinge kokde xpekak lagi..dgr la kat dapur pon..
aku : eh, bio la...haha
akak aku : mesti ko bayangkan yg nyanyi tu suare ko kan..hahahaha..
aku : bongok..haha..


aku pon terus pasang je..haha..dengki je dorang nih..huh!! tapi mmg best la suare kump mawaddah tu..aku ssuke sgt2..tbe2 aku dgr k.teh aku lak bersuare kat dapur "eh, sejak bila lak isah jd islamic ni??" haha..aku gelak je..malas nk ckp pape..hehe..yg penting aku bahgie..haha..poyo!!
da2, nak g tgok cte SERIBU KALI CINTA lak..best cte nih..tata~

Tuesday, December 7, 2010

Terimalah Taubatku~

Tuhan terimalah taubatku yang tidak sempurna

Ia serba kekurangan dan banyak cacat celanya
Tapi apakan daya
Ini yang kumampu 
mempersembahkannya kepada-Mu

Telah kucuba sepenuh hati 
Tapi masih tidak mampu sempurna
Aku harap dengan rahmat-Mu
Terimalah jua taubatku
Aku tetap tidak jemu 
Kuteruskan walau tidak meningkat
Aku tetap istiqomah

Kasihanilah aku wahai Tuhan
Hamba yang lemah ini
Pengampunan-Mu yang kuharapkan
Siapa lagi yang akan membelaku
Kalau Engkau tidak membelanya

Aku kan hamba-Mu jua
Aku ciptaan-Mu juga
Kalau Engkau selamatkan
Engkau tidak akan rugi
Kebesaran-Mu akan tetap sempurna
Ampunilah wahai Tuhan 
Segala dosaku

Kasihanilah aku wahai Tuhan
Hamba yang lemah ini
Pengampunan-Mu yang kuharapkan
Siapa lagi yang akan membelaku
Kalau Engkau tidak membelanya

Aku kan hamba-Mu jua
Aku ciptaan-Mu juga
Kalau Engkau selamatkan
Engkau tidak akan rugi
Kebesaran-Mu akan tetap sempurna
Ampunilah wahai Tuhan 
Segala dosaku 3x 

Album : Kembali Kepada Tuhan
Munsyid : Mawaddah
http://liriknasyid.com


Monday, December 6, 2010

Awal Muharram

hari ni berkumpul seisi rumah di ruang tamu....
menunggu detik2 utk same2 membace kan doa akhir thun....
dgn telekung bersama family....
jarang dpt berkumpul ceni....
tbe2 aku rse syahdu lak td...
alhamdulillah di izinkan Allah utk kami sama2 beribadat...
selepas baca doa akhir thun, kami pon solat magrib....
di teruskan dgn bacaan doa awal tahun pula....
solat hajat....dan baca yassin beramai2....
tenang.....
jauh dari masalah dr dlm jiwa mahupon di luar jangkaan....
aku rse bersyukur ada family ceni....
at least kami xterus hanyut dgn duniawi....
ktrg mmg sempoi n sengal2 tapi yg wajib tetap dikerja kan....
berkat didikan mak abah.....
hehe...aku hepi, aku ada family aku.....
thanx to all my family members!!
i love you all so much3!!!

Sunday, December 5, 2010

Kau Datang Lagi

hmm...aku kdg2 xtaw nak ckp pe...
bile aku da makin berisi je mula la ko dtg pada aku....
adakah ko ni jenis yg suke aku chubby2???
oh, plez la...memilih la ko ni....
time aku kurus2 yg lain dtg kat aku...
bile aku chubby je, xlain xbukan...
mmg ko la yg dtg..
sahih!! aku bukan xsuke ko dtg....
aku bersyukur ko dtg....
tapi aku nk gtaw, aku terseksa...
aku letih...ko wat aku longlai...layu...penat...dan x berdaya...
hmm...kasihani lah aku...
wahai PENYAKIT OBES ku...
hihi...baru nk gemok cket mesti aku kne ni...
cirit birit yg teruk, sakit kepala n muntah2...
di sebab kan itu, aku xslera mkn da berat pon turun kembali...
maka, tercipta lah penyakit obes itu...
hahahahahahahaha!!!!

adeyh!! x larat nk gelak kuat2...hari ni aku sopan cket ye kwn2...
huuuu~

Saturday, December 4, 2010

Abah Aku Maju

hehehe....
abah aku kini maju beb....
abah da ade Fb...
sume gara2 akak aku...
tp aku pon tulun gak update cket2...
hehehe...
maklumlah....
Fb ni tmpat ktrg cntact spupu n sedare2....
pape pon aku rse hepi...
hahaha...
go abah! go abah!
pasni abah lak online kat umah ni..
weee~
pasni ajo abah vid cal lak...
leh vid cal ngn anak2 n cucu2 nye....

*tamat*

Friday, December 3, 2010

Aku Bermadah..hehe

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa 

Agar mudah ku mengerti 
Segala yang terjadi 
Sudah suratan Ilahi 

Ku biarkan pena menulis 
Meluahkan hasrat di hati 
Moga terubat segala 
Keresahan di jiwa 
Tak pernah ku ingini 

Aku telah pun sedaya 
Tak melukai hatimu 
Mungkin sudah suratan hidupku 
Kasih yang lama terjalin 
Berderai bagaikan kaca 
Oh teman, maafkanlah diriku..........

Thursday, December 2, 2010

Nak Kawen? Reti Bace Quran Tak??

salu nyer lau nak kawen mesti da khatam quran or at least pandai la bce...
tapi xsume org ikut adat or alternatif ni...
tapi ade la satu kesah ni....
sebelum akad nikah tok kadi suruh pengatin laki bace satu surah...
surah ape aku xpasti...
tapi mula ngn ayat "aliff lam mim raa"
pengatin laki pon bce la...
"al maa rii" (almari)
hahaha..pengantin pompuan da taw si laki tu da lame xbace quran...
elok laki nye bce almari pengatin pmpuan pon da hilangkan diri...
sbb nye malu dpt laki ngaji ALMARI....
hihi..lawak mmg lawak...
tp jdi iktibar ye kwn2....

*tamat*

Nape Mak Org Melayu Gemuk??

haha..aku nak gelak dulu b4 mengarang...
cte ni akk aku yg citer...
clazmate die mase sekolah dulu, chinese...
dak tu ckp xsabar nak balik umah....
sbb nye t mak die basuhkan bju sume la....
akk aku ckp, kalo die anak yg wat keje bile balik umah...
dak cine tu pon jawab...
"tu sbb mak org melayu gemok...
anak2 yg wat keje"
hahaha..ngok tol statement tu...
aku gelak je time akk aku cter...
mangkuk tol dak cine tu...
hihihi~

adoi laa..

lappy ni ngok laa....
bile nk elok YM aku neh???
nk vid cal ngn anak sedare nih...
spoil jer....
cepat la elok....
huhuhu....